Ameliyatsız 20 lik Diş Çekimi

5947 GÖSTERİM

Ameliyatsız 20 lik Diş Çekimi, Diş Çekimi Aşamaları, Çekim Süresi ve İyileşme Süreleri Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Yorum Yap
P.
Parladent

Her insanın hayatının bir bölümünde yaşadığı sağlık sorunlarından biri olan ameliyatsız 20 lik diş çekimi aslında vücuttaki belli bir gelişim sürecinin sonuçlarındandır. 

Ameliyatsız 20 lik dişi çekimi, biz diş hekimleri ve hastalarımız için güvenli ve etkili bir tedavi seçeneğidir. Kaygı duyulacak bir durum yoktur.

20 lik Dişlerin Özellikleri

20 lik dişler, 18-25 yaşları arasında ergenlik döneminin son evresinden sonra ağızda en son çıkan üçüncü azılardır. 

20 lik dişler genç dişleridir, ağız içinde yeterli alan olmadığı için sıkıştığında öteki dişlerin çekilmesine, ağız içinde çarpıklığa, çeşitli enfeksiyonla birlikte başka sağlık sorunlarına neden olabilir.

20 lik Diş Çekiminde Etkili Faktörler

20’lik dişlerin çekimi, lokal anestezi ile gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Öncelikle diş röntgeni çekerek 20 lik dişin ne durumda olduğunu tespit ederiz. 

Biz bu vakalarda dişin konumuna, boyutlarına, şekline, hastanın sağlık durumuna ve diğer faktörlere bakarak ne yapılması gerektiğiyle birlikte en uygun tedavi seçeneklerine karar veririz. 

Ameliyatsız 20 lik dişi çekimi araştırma sürecini tamamlarız. Sonrasında çene kemiğinde bütünüyle sürmüş 20 lik dişlerde apse gibi bir sorun olmadığını gördüğümüzde başka bir tedaviye gerek duymadan genellikle lokal anestezi ile gerçekleştiririz. Fakat dişin kısmı ya da tamamı gömülüyse, çekim işlemi daha zor olabilir.

20 lik Diş Çekimini Kim Yapar?

20 lik dişlerin çekimi işlemini genellikle bir diş hekimimiz veya ağız ve çene cerrahisi uzmanımız yapar. 

Ameliyatsız 20 lik Diş Çekiminin Avantajları 

20 lik dişleri ameliyatsız çekmenin; çok daha kısa sürede tamamlanması, daha az ağrı ve şişlik görülmesi ve daha az iyileşme süresi gerektirmesi gibi avantajları vardır.

Ameliyatsız 20 lik Dişi Çekimi Aşamaları

Diş çekimine başlarken diş çekimi yapacağımız bölgeyi lokal anestezi ile uyuşturur, diş eti üzerinde küçük bir kesi yaparız. Dişi, diş eti ve çene kemiğinden ayırarak dişi çeker ve işlem yaptığımız bölgeyi dikişlerle kapatırız.

 Ameliyatsız 20 lik Diş Çekimi Süresi

Bu işlem genel olarak 30 dakika içinde tamamlanmasına rağmen dişin konumuna bağlı olarak da değişiklik gösterebilir.

Diş Çekimi Sonrası İyileşme Süresi

Ameliyatsız 20lik dişi çekimi sonrasında hastalarımız için tam iyileşme süresi çoğunlukla 1-2 haftadır. 

Ameliyatsız 20 lik dişi çekimi biz diş hekimleri ve hastalarımız için güvenli ve etkili bir tedavi seçeneğidir. 

Ameliyatsız 20 lik Dişi Çekimi Kimler İçin Uygun?

20 yaş dişleri çene kemiğinde bütünüyle sürmüş olan bireyler için öncelikle uygundur. Bunun yanında yandaki dişlere baskı yapmayan, yemek ve konuşma engeli oluşturmayan kişiler için tercih edilir. Diş etrafında iltihap belirtisi olmayanlar için de uygundur.

Ameliyatsız 20 lik Diş Çekim Fiyatı

 Türkiye'de ameliyatsız 20 lik diş çekimi fiyatı, dişin konumuna, uygulanan anestezi türüne varsa özel sağlık sigorta durumuna göre değişebilmektedir. 

 20'lik Diş Ameliyatsız Çekilir Mi?

20 yaş dişleri bilindiği gibi çenenin en arka bölümündeki üçüncü büyük azılardır. 

20'lik dişlerin ameliyatsız çekilip çekilemeyeceğine dişin konumuna, hastanın sağlık durumuna, boyutlarına, şekline ve diğer faktörlere bakarak ne yapılması gerektiğine, en uygun tedavi seçeneklerine karar veririz. 

Öncelikle diş röntgeni çekerek 20 lik dişin ne durumda olduğunu tespit ederiz. Diş çene kemiğinde tam olarak sürmüşse, ameliyatsız çekilme şansı yüksektir. 

20 lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi başlangıcında diş çekimi yapacağımız bölümü lokal anestezi ile uyuşturur, diş eti üzerinde küçük bir kesi yaparız. Dişi, diş eti ve çene kemiğinden ayırarak çeker ve işlem yaptığımız bölümü dikişlerle kapatırız.

Diş çene kemiğinde tam olarak sürmüş, diğer dişlere baskı yapmıyor ve yemek veya konuşma engeli oluşturmuyorsa, etrafında da iltihap belirtisi bulunmuyorsa ameliyatsız diş çekimi yapabiliriz.

18-25 yaşları arasında gelen bu dişlerin her zaman sorunsuz çıktığını söyleyemeyiz. Bazı vakalarda, 20'lik dişler çene kemiğinde tam olarak sürmediği için bu durum çeşitli sorunlara yol açabilir. Dişin bir bölümü veya tamamı gömülüyse çekim işlemi daha uzun olabilir, komplikasyon riski de artabilir.

Ameliyatsız 20 lik Diş Çekimi Sonrası Yaşananlar

Ameliyatsız 20'lik diş çekimi sonrası, o bölgede kanama olabilir. Bu normal bir durumdur, panik yapmaya gerek yok. Sakin olunması gerekir çünkü birkaç saat içinde kendiliğinden durur.

Çekim bölgesinde şişlik görülebilir. Bu şişlik de birkaç gün içinde azalır.

Diş çekimi sonrasında bu bölümde ağrı olması mümkündür ve normaldir. Bunun için ağrı kesici ilaçlar öneririz.

Ameliyatsız 20 Yaş Dişi Çekimi Sonrası, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Biz bu tür vakalarda hastalarımıza çekim bölgesindeki kanamayı durdurmak için dilini o bölümü bastırmamasını, çekim bölgesindeki şişliği azaltmak için de bir buz torbası, soğuk kompres uygulamasını öneririz.

Önerdiğimiz ağrı kesici ilaçları tarif ettiğimiz şekilde kullanmasını, çekim bölgesindeki dikişlerin açılmaması için sert yiyeceklerden kaçınmasını isteriz.

Kanamayı artıracak hareketlerden de uzak durmak gerekir, tükürmek, pipetle içmek kanamaya neden olur.

Ameliyatsız 20 Yaş Dişi Çekimi Sonrası Olası Komplikasyonlar 

Diş Çekimi sonrası bölgesinde kanama, şişlik ve ağrının normal olduğunu ve şiddetliyse hekime danışılması gerektiğini vurgulamıştık.

Diş çekimi sonrası enfeksiyon riski nadir olmasına rağmen ağız hijyenine dikkat etmek gerekir. Yüz felci riski çok azdır, buna rağmen çene kemiğine yakın dişlerde çekim sırasında geçici his kaybı yaşanabilir. Böyle durumlarda panik yapmamak, sakin kalmak önemlidir.

Ameliyatsız 20 lik Diş Çekimi Sonrasında Ağrıyı Giderme 

Çekim sonrası önerdiğimiz ağrı kesici ilaçları düzenli olarak kullanmaları, çekim bölgesine buz kompresi uygulamaları, yumuşak ve soğuk yiyecekler tüketmeleri, çekim bölgesini tahriş edecek hareketlerden kaçınarak hastalarımız ağrıyı giderebilir.

Diş Hekimine Hangi Durumlarda Başvurulmalıdır?

Ameliyatsız 20'lik diş çekimi sonrası hastada kanama durmuyorsa, şişlik artıyorsa veya çok ağrıyorsa, çekim bölgesindeki dikişler açılıyorsa, çekim bölümünde enfeksiyon belirtileri, ateş, titreme, ağız kokusu varsa hemen diş hekimine gitmeleri gerekir.

20 lik Diş Çekimi Sonrası Bakım Önerileri

Çekim bölgesinin temiz tutulması enfeksiyon riskini azaltır. Her gün birkaç kez tuzlu su gargarası yapmak, yumuşak diş fırçasıyla sakin fırçalamak gerekir.

Yumuşak ve soğuk yiyecek tüketmenin yanında sıcak, baharatlı, asitli yiyeceklerden kaçınmak ve pipet kullanmamak rahatlatır.

Yoğun dinlenme ve ağır aktivitelerden uzak durma iyileşme sürecini hızlandırır.

Ameliyatsız 20'lik diş çekimi sonrasında sigara ve alkol kullanmak iyileşme sürecini yavaşlatır.

Çekim bölgesi hassas olacağı için ilk zamanlarda, kabuklu gıdalar ve çiğneme gerektiren yiyeceklerden uzak durmak yararlı olacaktır.

Ağır spor ve fiziksel aktiviteler kan dolaşımını hızlandırır. Bu durum diş çekilen bölümde kanama riski oluşturabilir. 

    Parladent olarak, ameliyatsız 20 lik diş çekimi sürecini ve sonrasındaki iyileşme dönemini en konforlu şekilde geçirmeniz için uzman diş hekimlerimizle yanınızdayız. Ameliyatsız 20 lik diş çekimi, özellikle ağızda yer darlığı veya diş diziliminde bozukluk gibi sorunlara yol açtığında gerekli bir işlemdir. Çekim sonrası dönemde ise, dikkatli bir bakım ve özenli bir takip ile iyileşme sürecini hızlandırmak mümkündür. Parladent te, ameliyatsız 20 lik diş çekimi sonrası bakım önerileri, sık sorulan sorular ve uzmanlarımızın cevapları ile sağlığınızı koruyarak bu süreci ağrısız ve sorunsuz bir şekilde atlatmanıza yardımcı oluyoruz.

    ETİKETLER

    X
    GÖNDER
    Yeni Soru Sor